KIRIKKALE / KESKİN - Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

ÇEDES Projesi kapsamında Tarihi ve Kültürel mekanların tanıtılmasi amacıyla ilçemizde bulunan Sulu Mağara ve Hacı Taşan Taş Mektebine gezi düzenlenmiştir.

Nis

Okulumuz rehberlik servisi, öğrencilerimizin ve velilerimizin dijital dünyada bilinçli ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla dijital mahremiyet, dijital güvenlik, dijital ayak izi ve siber zorbalık konularını barındıran sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunum, öğrencilerin ve velilerin bilinçlenmesine ve dijital dünyadaki riskleri tanımasına yardımcı oldu.   Sunum sırasında öğrencilere dijital mahremiyetin önemi vurgulanarak, kişisel bilgilerin nasıl korunması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, dijital güvenlik konusunda alınması gereken önlemler ve güvenli şifre kullanımı gibi pratik bilgiler paylaşıldı.    Dijital ayak izi kavramı üzerinde durularak, öğrencilerin internet ortamında bıraktıkları izlerin nasıl takip edilebileceği ve bu izlerin nasıl kontrol edilebileceği konusunda bilgi verildi. Siber zorbalık konusunda ise öğrencilere, çevrimiçi ortamda karşılaşılabilecek tehlikeler ve bu tür durumlarla nasıl başa çıkılacağına dair ipuçları sunuldu.

Yapılan sunuma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Nis

"Biz onu mübarek bir gecede indirdik"

"Bin aydan hayırlı" olarak nitelendirilen ve Ramazan Bayramı'nın uğurlayıcısı olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hazırlanan Kadir Gecesi programı ilçe vaizimizin katılımıyla ve çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilmiştir.

Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!” (Buhârî, Leyletü’l-kadr 3)

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir.Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programları öğrencilerimizin hazırlamış olduğu program doğrultusunda düzenlendi. Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

"Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Bilâkis onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz." (Bakara Suresi 154.)

ÇEDES projesi Mart ayı Vatanseverlik teması kapsamında Keskin ilçemizde bulunan şehitlerimizi ziyarette bulunduk. Onlar için dua ettik.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy, yürekleri çelikleştiren İstiklal-l Marşı’nı yazmak suretiyle, İstiklal Harbi’nin manevi cephesinde dövüşen kahramanlardan biri olmuştur.

Türk Milleti istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Mrt

Okulumuzda, öğrencileri olası bir deprem durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir deprem tatbikatı düzenledi.

Tatbikata, tüm öğrenci ve personel katılım gösterdi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta, öğrencilere deprem sırasında alınması gereken temel güvenlik önlemleri ve tahliye prosedürleri uygulamalı olarak gösterildi.

Mrt

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığımız Ramazan Sokağı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle büyük coşku ile açıldı.

Şbt

Öğrencilerimizin YKS ve MSÜ gibi önemli sınavlara hazırlanmalarını desteklemek amacıyla, 23 ve 29 Şubat tarihlerinde deneme sınavları düzenledik. Bu sınavlarla öğrencilerimizin sınav stresini azaltmaya ve sınav formatına daha fazla aşina olmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, eksikliklerini belirleyip üzerinde çalışmalarını sağlayarak başarılarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Rehberlik servisimiz, öğrencilerimizin akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenli olarak deneme takibi yapmaktadır.

Şbt

Yardımlaşma eldeki imkânları meşrû ölçüler içinde, gönüllü olarak ve karşılık beklemeden başkalarının yararına sunma eğilimidir. Kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin ihtiyacını da Allah giderir” (Müsned, IV, 104; Buhârî).

Keskin İmam Hatip Lisesi olarak Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahipleri için yardım kermesi düzenlendi.

Şbt

Okulumuz, Ortaokul Hentbol Yıldız Kızlar kategorisinde il genelinde büyük bir başarıya imza atarak ikinci sırayı elde etti. Ortaokul Hentbol Küçükler kategorisinde ise yine il ikinciliğini kazandı. Öğrencilerimizi bu büyük başarılarından dolayı gururla tebrik ediyoruz.

Ara

Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak her sınıfa kumbara koyarak Gazzenin yaralarını birlikte sarmaya çalışıyoruz.

Ara

En'âm Sûresi 38. ayet-i kerimede şöyle buyurur: “Yeryüzünde yürüyen hayvanlardan ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi birer topluluktur.” Hayvanlar da tıpkı bizler gibi yeryüzünün sakinleridir.

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: "Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır."

Keskin İmam Hatip lisesi olarak Aralık ayı ÇEDES Projesi kapsamında sokak hayvanlarına bir kap yemek bir küçük kalp bıraktık. Hayvan dostlarımızi unutmadık.