KIRIKKALE / KESKİN - Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak her sınıfa kumbara koyarak Gazzenin yaralarını birlikte sarmaya çalışıyoruz.

Ara

En'âm Sûresi 38. ayet-i kerimede şöyle buyurur: “Yeryüzünde yürüyen hayvanlardan ve gökyüzünde iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi sizin gibi birer topluluktur.” Hayvanlar da tıpkı bizler gibi yeryüzünün sakinleridir.

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: "Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır."

Keskin İmam Hatip lisesi olarak Aralık ayı ÇEDES Projesi kapsamında sokak hayvanlarına bir kap yemek bir küçük kalp bıraktık. Hayvan dostlarımızi unutmadık.

Kas

Keskin İmam Hatip Lisesi olarak insanoglunun en asil özelliği olan hayvan sevgisini yaşatmaya calisiyoruz.

Kas

Genç Nida, Genç Sada ,Genç Hatipler ve Genç Bilaller yarışması öğrencilerimizin yoğun katılımıyla Meslek ders ögretmenlerimiz ve  Dinkulturu dersi ogretmenlerimizle Hacı Mustafa Demirci camimizde gerçekleştirildi.

Kas

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur.

13-21 Ekim Imam hatipler haftası olarak  kutlanır

Kas

İlçemiz Müftüsü Sayın Erol KILIÇ tarafından liseli öğrencilerimize  konferans verildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılında, okulumuzun koordinatörlüğünde hazırlanmış olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları ilçemizde çoşku ile kutlandı.Kutlamalar, 28 Ekim Cumartesi günü İlçemiz Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kaymakamımız Tunahan ÇİL makamında Belediye Başkanı Dede YILDIRIM ile birlikte bayramlaşma tebrikatını kabul etti.

İlçemiz Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlama programında; Kaymakam Tunahan ÇİL, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Kaymakam ÇİL tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldıktan sonra kutlama etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri ve oyunlar sergilendi, şiirler okundu. Farklı dallarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam ÇİL tarafından hediyeler verildi. Sonrasında Keskin İmam Hatip ortaöğretim öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi.

Ekm

Keskin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Atakan KOÇAK koordinatörlüğünde Keskin İlçe ÇEDES Toplantisi okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ekm

Keskin Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin Katkılarıyla, öğrencilerimize yangın söndürme eğitimi uygulamalı olarak yaptırılmıştır.

Ekm

Okulumuzda Deprem Tatbikatı Gerçekleştirilmiştir.Yapılan ölçümlerde binayı terketme süresi 70 saniye ölçülmüştür.

Ekm

Okulumuz kariyer günleri kapsamında eski öğrencimiz okulumuzu ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti.

Ekm

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa( sav) in doğumunun yıldönümü münasebetiyle okulumuzda Mevlid-i Nebi Haftası programı gerçekleştirildi.

Haz

Öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak, okula olan bağlarını güçlendirmek, okulumuzun ve İmam Hatip Okullarının önemini anlatabilmek adına İMAM HATİP ŞENLİKLERİ etkinliği düzenledik. Ayrıca bu vesile ile İlçemizdeki diğer okulları ve ortaokul 8. Sınıf öğrencilerini de davet edip okulumuzun tanıtımını bu sayede gerçekleştirmiş olduk.Programımız İstiklal Marşı, Saygı Duruşu, Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarının konuşmaları ve 12. Sınıf Öğrencimiz tarafından okunan Kuran_ı Kerim Tilaveti ile başladı.Misafir öğrenciler ve kendi öğrencilerimiz arasında Çuval Yarışı, Halat Çekme gibi yarışmalar düzenledik.İlahiler dinlendi dualar edildi. Öğrenciler oldukça keyif aldılar ve yoruldular. Günün sonunda bir hayırsever velimiz tarafından masrafları karşılanan yemek organizasyonu ile günü tamamladık.Bu vesile ile hayır sahibi kardeşimize bir kere daha teşekkür ediyoruz, yapmış olduğu hayrı Allah izzeti dergahında kabul eylesin.